Csapat

Dr. Velez Róbert

Konzerváló fogászat, Endodoncia, Protetika, Hipnózis

2011-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi karán. Ezt követően 3 évig oktattam, kutattam és sokat tanultam idősebb, tapasztaltabb kollégáimtól. Emellett elvégeztem 13 hipnózis tanfolyamot, különböző témákban. Tanultam pszichológiát, meditációt, publikáltam cikkeket és lassan elkezdtem a magánrendelésem. Mindezeket pedig azért tettem, hogy a lehető legjobb, legkorszerűbb módon segíthessem az embereket! Minden páciensnek másra van szüksége a fogorvosától: biztatásra, türelemre, lelkesedésre, szakmaiságra, biztos kezekre.

Kezeléseim során igyekszem mindenkinek személyre szabottan azt nyújtani, amit ő igényel. Sosem fogakat kezelek, mindig az embert. Mivel fogakból mindenkinek meghatározott számú jutott egy életre, nagy felelősséggel, alázattal kell viseltetnem irántuk. A minőségből nem engedek, mert azzal ártanék - vagyis az esküm ellen cselekednék. A fogászat közös munka: amit a fogtechnikussal, asszisztenssel együtt mi, orvosok megalkotunk, azt Önnek tisztán kell tartania, megfelelően kell használnia. Pácienseimmel közösen hosszú távra tervezek, mindig számíthatnak rám. Ebből következik, hogy tanítanom is kell: régi rossz szokásokat átalakítani. Ezt az egészet nem lehet futószalagon csinálni! Csakis alázattal és teljes odaadással művelhető az orvosi hivatás.

Az ember test-lélek-szellem hármasa, így nem elegendő csak a testet gyógyítani. Gondoljunk csak bele: ha az ember stresszes, jobban szorítja a fogait, ez okoz egyfajta izomfeszültséget, fogcsikorgatást válthat ki, ezáltal elkoptatva a legkeményebb foganyagot. Emellett például a cukorbevitel oldja a feszültséget - mert az agy megnyugszik tőle - de a fog eközben is romlik! Főleg akkor, ha az ember siet és nem mos megfelelő figyelmességgel vagy elegendő ideig fogat.

Amennyiben az orvos nem hívja fel mindezekre a figyelmet, csak a fogat kezeli. A tünet újra és újra elő fog jönni - egyre súlyosabban. A nagyobb tömések drágábbak, az ember a pénz kérdéese miatt is feszültté válik, esetleg emiatt is elhanyagolja a kezelést… Így pedig beindul egy ördögi kör. Filozófiám szerint ezt kell egyszer megállítani és elkezdeni az ember lelkével is foglalkozni.

Ezért is lett a mottónk: „Szívvel, szakértelemmel”.

Dr. Nagy-Moscoso Benjamin

Konzerváló fogászat, Endodoncia, Gyermekfogászat

2023-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi karán, és már tanulmányaim során részt vettem több hazai szakmai konferencián. Mindennapi munkámat két fő szempont irányítja: az egyik a lehető legmagasabb minőségű és legprecízebb munkavégzés - a tartós eredmény érdekében, a másik pedig a páciens lehető legnagyobb fokú stresszmentesítése.

A fogorvosi munkavégzésre úgy tekintek, mint egy csapatmunkára, amiben együtt vesz részt a fogorvos, az asszisztens és a páciens. Megfelelő kommunikációval felderíthetjük, hogy mik azok a tényezők, amelyek a páciens számára szorongási forrásként szerepelnek, és ezek tudatában úgy alakítjuk a kezelést, hogy az a lehető legstresszmentesebb legyen páciensünk számára. Célunk ledönteni a hozzánk segítségért fordulókban azt a negatív képet, hogy a fogorvoshoz csak liftező gyomorral lehet ellátogatni.

Fogtömések, gyökérkezelések és gyökértömések készítésén kívül gyermekfogászattal is foglalkozom. Egy ötgyermekes család középső gyermekeként nőttem fel, és mára már két unokahúggal is bővült a vasárnapi ebédlőasztal köre, így a gyermekekkel való foglalkozás a munkán kívül sem állt tőlem távol soha.

Aprócska pácienseink kezelése során is kulcsfontosságúnak tartom a kommunikációt. Igyekszem megtalálni velük azt a közös pontot, amiről elindulva ki tudunk építeni egy kölcsönös bizalmat. A saját nyelvi és fogalmi szintjükön nekik is elmagyarázom, hogy mi fog történni, megpróbálom őket is minél jobban bevonni a kezelésbe. Sajnos néha előfordul, hogy egy fog az állapotából adódóan már nem megmenthető, és el kell távolítani.

Természetesen ezekben az esetekben is a fájdalommentességre és a stressz lehető legnagyobb mértékű csökkentésére törekszem, valamint arra, hogy a páciens már a beavatkozás megkezdése előtt átláthassa azt a teljes kezelési folyamatot, amelynek végére a nem megtartható fog/fogak pótlása megtörténik. Ezzel a rágófunkció helyreáll és a rágóapparátus ismént stabilizálódik.

Dobos Vivien

Dentálhigiénikus, Asszisztens

2022-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar dentálhigiénikus szakán. Ez év szeptemberében, csatlakozva a DentaLove csapatához asszisztensi tapasztalatot is szereztem. Dentálhigiénikusként preventív munkát végzek, hiszen a komolyabb fogászati elváltozások megelőzése a célom. Ezt nemcsak kezelésekkel lehet megtenni - mint például fogkőeltávolítás vagy barázdazárás -, hanem akár egy szájhigiénés instruáló, motiváló beszélgetéssel. Az otthoni szájápolással fenn lehet tartani a megfelelő állapotot, ebben pedig iránymutatást tudok nyújtani a pácienseink részére. Asszisztensként a kezelések gördülékenységére törekedve dolgozom a fogorvosaink keze alá. Mindkét tevékenységemben a fő célom, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel hagyja el a rendelőt a páciens. Empátiával és tudásom legjavával járulok hozzá a lehető legjobb fogászati élmény megtapasztalásához.

Hurguly Alexandra

Fogászati asszisztens

Fogászati asszisztens végzettségemet 2022-ben szereztem Szegeden, majd 2023 októberében csatlakoztam a DentaLove csapatához.

Úgy érzem, hogy rögtön sikerült beilleszkednem a remek csapatba - köszönhetően a kedves fogadtatásnak. A kollégák rendkívül segítőkészek, a munkahely makulátlan és rendezett. A DentaLove remek lehetőségeket nyújt számomra a jövőre nézve is, hiszen gyarapíthatom az általam megszerzett tudást - a tapasztaltabb munkatársaim segítőkészségének hála. A hivatásomnak tekintem a szakmát! Ezt pedig a betegek iránti odafigyeléssel, kedvességgel, rendkívül körültekintő és precíz munkával tudom leginkább kifejezni. Munkakörömből adódóan többféle feladatot látok el, hatékonyan együttműködve a csapatunk többi tagjával.

Makra Dóra Ramóna

Fogászati asszisztens

Tanulmányaimat 2023-ban fejeztem be a Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában.

A szakmai tapasztalatszerzés útját járva örülök, hogy rátaláltam és immár tagja lehetek a DentaLove csapatának. A dinamikus és pörgős mindennapok mellett rengeteg kedvességgel és segítőkészséggel fogadtak. Ez segített ahhoz, hogy már kis idő alatt is számos tapasztalattal bővíthettem tudásom. Az asszisztensi pálya választása hirtelen döntés volt az életemben, de látva az önfeledt boldogságot a páciensek arcán, mikor megpillantják új mosolyukat, azt bizonyítja, hogy megérte. Remélem, hogy a jövőben még sok ilyen pillanatot átélhetek.

Fontosnak tartom, hogy a kezelés időtartama alatt a páciensek komfortosan érezzék magukat, ezért igyekszem számukra a kényelmes és nyugodt környezetet megteremteni. Szakmai tudásom folyamatos fejlesztésével pedig arra törekszem, hogy az orvos munkáját minél pontosabban és precízebben segítsem.

Korábbi munkatársunk, Dr. Lőrinczi Anna a szegedi Tiszaparti FogCentrumban folytatja a már megkezdett fogszabályozási kezeléseket.