Bemutatkozik a csapatunk:
 

Dr. Velez Róbert

Konzerváló fogászat, Endodoncia, Protetika, Hipnózis

2011-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi karán. Ezt követően 3 évig oktattam, kutattam és sokat tanultam idősebb, tapasztaltabb kollégáimtól. Emellett elvégeztem 13 hipnózis tanfolyamot, különböző témákban. Tanultam pszichológiát, meditációt, publikáltam cikkeket és lassan elkezdtem a magánrendelésem. Mindezeket pedig azért tettem, hogy a lehető legjobb, legkorszerűbb módon segíthessem az embereket! Minden páciensnek másra van szüksége a fogorvosától: biztatásra, türelemre, lelkesedésre, szakmaiságra, biztos kezekre. Kezeléseim során igyekszem mindenkinek személyre szabottan azt nyújtani, amit ő igényel. Sosem fogakat kezelek, mindig az embert. Mivel fogakból mindenkinek meghatározott számú jutott egy életre, nagy felelősséggel, alázattal kell viseltetnem irántuk. A minőségből nem engedek, mert azzal ártanék - vagyis az esküm ellen cselekednék. A fogászat közös munka: amit a fogtechnikussal, asszisztenssel együtt mi, orvosok megalkotunk, azt Önnek tisztán kell tartania, megfelelően kell használnia. Pácienseimmel közösen hosszú távra tervezek, mindig számíthatnak rám. Ebből következik, hogy tanítanom is kell: régi rossz szokásokat átalakítani. Ezt az egészet nem lehet futószalagon csinálni! Csakis alázattal és teljes odaadással művelhető az orvosi hivatás.
Dr. Velez Róbert hipnodont, fogorvos, konzerváló endodoncia

Az ember test-lélek-szellem hármasa, így nem elegendő csak a testet gyógyítani. Gondoljunk csak bele: ha az ember stresszes, jobban szorítja a fogait, ez okoz egyfajta izomfeszültséget, fogcsikorgatást válthat ki, ezáltal elkoptatva a legkeményebb foganyagot. Emellett például a cukorbevitel oldja a feszültséget - mert az agy megnyugszik tőle - de a fog eközben is romlik! Főleg akkor, ha az ember siet és nem mos megfelelő figyelmességgel vagy elegendő ideig fogat. Amennyiben az orvos nem hívja fel mindezekre a figyelmet, csak a fogat kezeli. A tünet újra és újra elő fog jönni - egyre súlyosabban. A nagyobb tömések drágábbak, az ember a pénz kérdéese miatt is feszültté válik, esetleg emiatt is elhanyagolja a kezelést… Így pedig beindul egy ördögi kör. Filozófiám szerint ezt kell egyszer megállítani és elkezdeni az ember lelkével is foglalkozni. Ezért is lett a mottónk: „Szívvel, szakértelemmel”.

Dr. Nagy-Moscoso Benjamin

Konzerváló fogászat, Endodoncia, Gyermekfogászat

2023-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi karán, és már tanulmányaim során részt vettem több hazai szakmai konferencián. Mindennapi munkámat két fő szempont irányítja: az egyik a lehető legmagasabb minőségű és legprecízebb munkavégzés - a tartós eredmény érdekében, a másik pedig a páciens lehető legnagyobb fokú stresszmentesítése. A fogorvosi munkavégzésre úgy tekintek, mint egy csapatmunkára, amiben együtt vesz részt a fogorvos, az asszisztens és a páciens. Megfelelő kommunikációval felderíthetjük, hogy mik azok a tényezők, amelyek a páciens számára szorongási forrásként szerepelnek, és ezek tudatában úgy alakítjuk a kezelést, hogy az a lehető legstresszmentesebb legyen páciensünk számára. Célunk ledönteni a hozzánk segítségért fordulókban azt a negatív képet, hogy a fogorvoshoz csak liftező gyomorral lehet ellátogatni.

Fogtömések, gyökérkezelések és gyökértömések készítésén kívül gyermekfogászattal is foglalkozom. Egy ötgyermekes család középső gyermekeként nőttem fel, és mára már két unokahúggal is bővült a vasárnapi ebédlőasztal köre, így a gyermekekkel való foglalkozás a munkán kívül sem állt tőlem távol soha. Aprócska pácienseink kezelése során is kulcsfontosságúnak tartom a kommunikációt. Igyekszem megtalálni velük azt a közös pontot, amiről elindulva ki tudunk építeni egy kölcsönös bizalmat. A saját nyelvi és fogalmi szintjükön nekik is elmagyarázom, hogy mi fog történni, megpróbálom őket is minél jobban bevonni a kezelésbe. Sajnos néha előfordul, hogy egy fog az állapotából adódóan már nem megmenthető, és el kell távolítani. Természetesen ezekben az esetekben is a fájdalommentességre és a stressz lehető legnagyobb mértékű csökkentésére törekszem, valamint arra, hogy a páciens már a beavatkozás megkezdése előtt átláthassa azt a teljes kezelési folyamatot, amelynek végére a nem megtartható fog/fogak pótlása megtörténik. Ezzel a rágófunkció helyreáll és a rágóapparátus ismént stabilizálódik.

Dobos Vivien

Dentálhigiénikus, Asszisztens

2022-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar dentálhigiénikus szakán. Ez év szeptemberében, csatlakozva a DentaLove csapatához asszisztensi tapasztalatot is szereztem. Dentálhigiénikusként preventív munkát végzek, hiszen a komolyabb fogászati elváltozások megelőzése a célom. Ezt nemcsak kezelésekkel lehet megtenni - mint például fogkőeltávolítás vagy barázdazárás -, hanem akár egy szájhigiénés instruáló, motiváló beszélgetéssel. Az otthoni szájápolással fenn lehet tartani a megfelelő állapotot, ebben pedig iránymutatást tudok nyújtani a pácienseink részére. Asszisztensként a kezelések gördülékenységére törekedve dolgozom a fogorvosaink keze alá. Mindkét tevékenységemben a fő célom, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel hagyja el a rendelőt a páciens. Empátiával és tudásom legjavával járulok hozzá a lehető legjobb fogászati élmény megtapasztalásához.
Dobos Vivien

Hurguly Alexandra

Fogászati asszisztens

Fogászati asszisztens végzettségemet 2022-ben szereztem Szegeden, majd 2023 októberében csatlakoztam a DentaLove csapatához.

Úgy érzem, hogy rögtön sikerült beilleszkednem a remek csapatba - köszönhetően a kedves fogadtatásnak. A kollégák rendkívül segítőkészek, a munkahely makulátlan és rendezett. A DentaLove remek lehetőségeket nyújt számomra a jövőre nézve is, hiszen gyarapíthatom az általam megszerzett tudást - a tapasztaltabb munkatársaim segítőkészségének hála. A hivatásomnak tekintem a szakmát! Ezt pedig a betegek iránti odafigyeléssel, kedvességgel, rendkívül körültekintő és precíz munkával tudom leginkább kifejezni. Munkakörömből adódóan többféle feladatot látok el, hatékonyan együttműködve a csapatunk többi tagjával.

Korábbi munkatársunk, Dr. Lőrinczi Anna a szegedi Tiszaparti FogCentrumban folytatja a már megkezdett fogszabályozási kezeléseket.